Η μουσική του κεραυνού

Το πηνίο Τέσλα είναι η πιο δημοφιλής δημιουργία του μεγάλου επιστήμονα Νίκολα Τέσλα. Κι αυτό επειδή το κατεστημένο θέλησε να αγνοούμε όλες τις υπόλοιπες, πολλές εκ των οποίων τις χρησιμοποιούμε καθημερινά σήμερα χωρίς να γνωρίζουμε σε ποιον τις οφείλουμε.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τη δημιουργία μουσικής από πηνία Τέσλα. Συγκεκριμένα δύο πηνία περίπου ύψους τριών μέτρων με την υποβοήθηση ρομποτικών ντραμς, παράγουν το εκπληκτικό αποτέλεσμα που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο.






 
Δημιουργοί των μουσικών πηνίων Τέσλα είναι τα μέλη των ArcAttack, ένα συγκρότημα που χρησιμοποιεί με μαγικό τρόπο, υψηλή τεχνολογία εκπληκτικής δεξιότητας για να παρουσιάσει μουσική κάτω από ένα νέο πρίσμα.

Οι ArcAttack απασχολούν ένα μοναδικό σύστημα DJ, δικής τους δημιουργίας (HVDJ set up), για να παράγουν μία ηλεκτρισμένη οπτικοακουστική παράσταση. Το HVDJ αντλεί μουσική μέσω ενός συστήματος PA, ενώ δύο ειδικά σχεδιασμένα DRSSTC (συντονιζόμενης στερεάς κατάστασης πηνία Τέσλα), ενεργούν ως ξεχωριστά συγχρονισμένα όργανα.

Αυτά τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα παράγουν ένα ηλεκτρικό τόξο παρόμοιο με συνεχή εκτόνωση κεραυνού, δημιουργώντας ένα παράξενο ήχο που θυμίζει τις πρώτες ημέρες των synthesizers. Η μουσική αποτελείται από πρωτότυπα υψηλής χορευτικής ηλεκτρονικής σύνθεσης, και μερικές φορές ενσωματώνει θέματα ή σάουντρακ δημοφιλών τραγουδιών.

Οι Joe DiPrima και Oliver Greaves είναι οι ιθύνοντες πίσω από το σχεδιασμό και την κατασκευή των πηνίων Τέσλα, ενώ η μουσική αναπτύχθηκε από τους John DiPrima και Tony Smith.

Πολύ γουστάρω όταν βλέπω τη τέχνη και την τεχνολογία να πηγαίνουν χέρι - χέρι!

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΕΣΛΑ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΕΙΣ!

1 σχόλιο στο "Η μουσική του κεραυνού"

  1. Ανώνυμος είπε:
    26 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:12 π.μ.

    που το ξεφύτρωσες αυτό ;Τι θα δουν ακόμα τα ματάκια μας...

    Κώστας

Δημοσίευση σχολίου

© Μαραγκάκης Μανώλης 2007-2013